الکتروتراپی
الکتروتراپی چیست؟
به انگلیسی زیر شاخهای از فیزیوتراپی (مجموعه مداخلههای پزشکی که با یاری گرفتن از عوامل فیزیکی تلاش به پیشگیری، درمان، بهبود یا بازسازی بیمار میکنند)، با بهرهگیری از الکتریسیته (در قالبهای شوکهای خفیف، یون و جریان دائم) تلاش به درمان یا بهبود بیمار میکند.
این شیوه درمانی در برخی موارد میتواند به همراه سایر روشهای فیزیوتراپی نیاز متخصصان را به انجام عملهای جراحی مرتفع سازد، اصطلاحا به این گونه روشهای درمانی، روشهای غیر تهاجمی میگویند. تحریک اعصاب از طریق پوست (Tens)، التراسوند، درمان با موج کوتاه پالسی و درمان با امواج تداخلی از روشهای متداول الکتروتراپی محسوب میشوند.
الکتروتراپی یکی از مدالیته های درمانی پرکابرد در فیزیوتراپی است که در درمان طیف گسترده ای از بیماری ها و مشکلات سیستم اسکلتی _ عضلانی به کار می رود.
در دستگاه های الکتروتراپی از امواج صوتی، امواج الکترومغناطیسی و جریان الکتریکی برای تحریک اعصاب و عضلات و کمک به درمان مشکلات بیماران استفاده می شود.
الکتروتراپی در کنار سایر درمان های فیزیوتراپی می تواند بدون نیاز به اعمال جراحی که اغلب عوارضی در پی دارند به بهبود شرایط بیماران کمک کند.
تحریک الکتریکی اعصاب از راه پوست ( TENS)، اولتراسوند، درمان با موج کوتاه پالسی و درمان با امواج تداخلی (IFT) از روش های متداول الکتروتراپی هستند که در کلینیک های فیزیوتراپی مورد استفاده قرار می گیرند.
متخصصان فیزیوتراپی ما در کلینیک فیزیوتراپی علوی در مشهد پس از ارزایابی شرایط شما متناسب با نیاز شما از انواع تجهیزات الکتروتراپی برای درمان مشکل شما استفاده می کنند.
بسته به شدت بیماری ، نیاز بیمار و تشخیص فیزیوتراپیست تعداد جلسات درمانی الکتروتراپی متفاوت است.
الکتروتراپی روش ایمن و بدون عارضه جانبی خاصی است و تنها ممکن است در برخی افراد سبب احساس سوزش و گزگز به طور موقتی شود که اغلب در طی چند ساعت برطرف می شود.
از جمله مزیت های درمانی الکتروتراپی میتوان به موارد زیر اشاره داشت؛
- تسکین درد از طریق تاثیر بر پایانههای عصبی و ترشح هورمونهای ضد درد مانند اندورفین در بدن
- کمک به ترمیم سریعتر زخمها و تسریع در ترمیم و بازسازی بافتهای آسیب دیده از طریق افزایش جریان خون
- تقویت عضلات با تاثیر بر فیبرهای عضلانی و اعصاب
- افزایش جریان خون موضعی
- کاهش التهاب و تورم
- و …
با توجه به مزیتهای الکتروتراپی از کاربرد های آن میتوان به موارد زیر اشاره داشت؛
- کمک به درمان آرتروز
- کاهش درد های کمر، گردن، شانه
- انواع سردرد و میگرن
- تسریع درمان آسیب دیدگیهای ورزشی
- فتق دیسک کمر
- تنیس البو
- گلف البو
- تاندونیت و بورسیت
- کمک به تسریع جوش خوردگیهای استخوانی
- توانبخشیهای بعد از عملهای جراحی
- روماتیسم مفصلی
- ضعف عضلانی
فیزیوتراپی جیحون فیزیوتراپی جیحون تهران فیزیوتراپی خوب کارون
فیزیوتراپی غرب تهران فیزیوتراپی کارون تهران فیزیوتراپی منطقه ۱۰
باسلام بنده کترسناس پرستاری و کارسناس فبزیکتداپی هستم بیمار فردی ۶۲ساله به علت عشاری که مهره ها بر روی نخاع وارد کرده بودند بیمار بعده ب دستسوبی دب.ه فادر به حرکت نبوده و تر همون موقع اندام تهتانی دچار علبج از هر وو نوحتحیح پا مشهو بعد تحت درمان و عمل جراحی انچام مبشه نحوهیی که ت۸ت عشتر بوده از فسار آزاد میشه وای متاسفانه حس حرکتی طی این پنج ماه بر نمیگیرد